سلامت با ما

۲۰ مطلب در تیر ۱۳۹۶ ثبت شده است

ترک پوست را با طب سنتی درمان کنید


ترک پوست را با طب سنتی درمان کنید

ترک پوست را با طب سنتی درمان کنید

 

بعضی افراد با دست‌هایشان همه کار می‌کنند: باغبانی، نازک‌کاری، تعمیر اتومبیل، آشپزی، و نظافت. اما دست‌هایشان را با مواد از بین برندهٔ رطوبت مثل خاک، حلال‌ها، و صابون پاک می‌کنند و پوستشان خیلی زود ترک می‌خورد. پوست ترک خورده مانند بستر یک رود خشک است و علت هر دو هم بی‌‌‌آبی است. ترک خوردن پوست با از بین رفتن آب سطح بدن شروع شده و لایه‌هائی از سلول‌های خشک شده به‌جای می‌ماند.

پوست بی‌آب مانند ناخن شکننده است، و مانند آن به سادگی خم نمی‌شود و ترک بر می‌دارد.

رطوبت کم علت اصلی خشکی پوست است. همانطور که بیابان گردها می‌دانند، هوای خشک رطوبت پوست را می‌گیرد. اما گرم کردن زیاد خانه در هر جائی هوای درون خانه را مانند بیابان کرده و رطوبت پوست را از بین می‌برد. این دلیل عمدهٔ ترک خوردن پوست در زمستان است.

رطوبت پوست در برخورد با مواد محرک مثل شوینده‌ها، عطرها، خوشبوکننده‌ها، الکل، و پاک‌کننده‌های لاک ناخن از بین می‌رود. می‌توان از تماس با این مواد خشک‌کنندهٔ خانگی اجتناب کرد، ولی برخی افراد هر روز با رطوبت‌گیری‌هائی مثل رنگ‌ها، حلال‌ها و دیگر مواد شیمیائی کار می‌کنند.
برخی ناراحتی‌ها، مثل پسوریاز، اکزما، و برخی واکنش‌های آلرژیائی، باعث ضخیم شدن، خشک شدن و ترک خوردن پوست می‌شوند. پینه‌های ضخیم و خشک هم زیاد چاک می‌خورند.

———————————————————————————————-

پوست چه کسانی دچار ترک می شود؟

پیش بینی ایجاد این مشکل برای فرد سخت و دشوار است. حداقل نیمی از زنان باردار دچار ترک بارداری و خطوط روی پوست می شوند، اما هیچ کس نمی تواند بطور دقیق بگوید که چه کسانی دچار این مشکل شده و چه کسانی به آن مبتلا نمی شوند. به هر حال، در این رابطه بعضی فاکتورهای تاثیر گذار وجود دارند که در نتیجه آنها احتمال ایجاد ترک روی پوست افزایش پیدا می کند.

تحقیقات انجام شده در این حوزه نشان می دهد مسائل ژنتیک تاثیر قابل توجه در ارتباط با ترک های ایجاد شده بر روی پوست دارند. در صورتی که مادر یا خواهر شما در دچار ترک پوست در بارداری شده باشد، شما نیز به احتمال زیاد با این مشکل مواجه خواهید شد. علاوه بر این، بعضی مطالعات نشان می دهند که مادران جوان تر، به خصوص مادران نوجوان، به احتمال بیشتر به ترک های پوست دچار می شوند.

———————————————————————————————-

علاوه بر این، هر چه پوست شما در طول دوره بارداری بیشتر کشیده شود و سرعت ایجاد این فرآیند سریع تر باشد، احتمال ایجاد ترک بر روی پوست بیشتر خواهد بود. به همین دلیل، در صورت مواجه شدن با شرایط زیر احتمال ایجاد ترک بر روی پوست شما افزایش پیدا می کند:

  • وزن شما به سرعت به مقدار زیاد افزایش پیدا کند.
  • فرد چند قلو باردار شود.
  • جنین در شکم مادر اندازه بزرگ داشته باشد.
  • مایع آمنیوتیک درون رحم مادر بیش از حد عادی باشد.

———————————————————————————————-

آیا ترک های پوست با گذشت زمان از بین می روند؟

خبر خوب در این رابطه این است که معمولاً ترک های پوست با گذشت شش تا دوازده ماه از به دنیا آوردن بچه تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده و محو می شوند. با گذشت زمان رنگ دانه های پوست کمی محو می شوند و معمولاً روشن تر از پوست اطراف خود خواهند شد، اما ساختار پوست پس از بر طرف شدن این شرایط تغییری نخواهد کرد (رنگ جای باقیمانده از ترک ها بر روی پوست بستگی به رنگ پوست فرد دارد).

———————————————————————————————-

راه ها و روش های درمان

با وجودی که ترک های پوست ممکن است یک مشکل زیبایی باشد، این ترک ها مضر نیستند و در اکثر مواقع با گذشت زمان محو می شوند. همچنین این ترک ها معمولاً نیازمند درمان خاص نیستند. اگر شما به دنبال روش های درمانی مناسب برای این مشکل هستید، باید بدانید که این روش ها فقط تا حدودی می توانند در درمان ترک پوست موثر باشند و نمی توانند این ترک ها را بطور کامل از بین ببرند.

روش های زیر از اصلی ترین روش های از بین بردن ترک پوست هستند. به هر حال نتایج تحقیقات انجام شده بر روی این روش ها نمی تواند موفقیت آمیز تر بودن یکی از آنها در مقایسه با روش های دیگر را نشان دهد.

کرم ترتینوئین

بعضی از تحقیقات انجام شده در این حوزه نشان می دهد استفاده از کرم ترتینوئین (رتین، رنوا، آویتا) می تواند به بهبود ترک هایی که اخیراً بر روی پوست ایجاد شده، کمک موثر کند. از این کرم ها بطور خاص در مواردی استفاده می شود که ترک های پوست در چند ماه گذشته ایجاد شده و هنوز به رنگ صورتی یا قرمز باشند. در صورتی که شما باردار هستید یا به کودک شیر می دهید، پزشک ممکن است استفاده از این روش درمانی را به تاخیر انداخته یا از سایر روش های درمانی مناسب برای شما استفاده کند.

به هر حال استفاده از کرم ترتینوئین می تواند به تولید مجدد کولاژن و شبیه تر کردن ظاهر ترک های ایجاد شده به پوست عادی کمک موثر کند. به هر حال باید توجه داشت که ترتینوئین می تواند به پوست شما آسیب وارد کند و به این ترتیب این روش برای درمان ترک های قدیمی پوست مناسب نیست.

لیزر درمانی

در لیزر درمانی از طول موج های قوی لیزر ترک پوست برای تحریک تولید کولاژن، الاستین یا ملامین در پوست استفاده می شود. در این هنگام پزشک می تواند به شما کمک کند نوع تکنولوژی لیزر مناسب برای خود را با توجه به سن و موقعیت ترک های ایجاد شده و نیز رنگ پوست انتخاب نمایید.

میکرودرم ابریژن

در این روش درمانی از یک ابزار مخصوص برای سایش کریستال ها به پوست استفاده می شود. این کریستال ها می توانند به آرامی پوست را خراش داده و سطح آن را صیقلی کنند. در ادامه، از یک لوله برای خارج کردن کریستال ها و سلول های پوست از محل استفاده می شود. به این ترتیب روش میکرودرم آبریژن می تواند لایه های بالای پوست را برداشته و باعث رشد پوست جدید با قابلیت ارتجاع و سلامت بیشتر شود. از این روش درمانی می توان برای ترک های قدیمی تر ایجاد شده بر روی پوست نیز استفاده کرد.جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد میکرودرم ابریژن بر روی لینک کلیک کنید.

  • شما می توانید برای انتخاب روش درمانی مناسب با پزشک ملاقات کرده و صحبت نمایید. در این حالت لازم است به فاکتورهای زیر توجه شود:
  • مدت زمانی که از ایجاد ترک های پوست گذشته است.
  • راحتی درمان، زیرا این روش ها می توانند از نظر طول مدت درمان و تعداد جلسات لازم با یکدیگر متفاوت باشند.
  • هزینه درمان، روش های درمانی زیبایی معمولاً تحت پوشش طرح های بیمه خدمات درمانی نیستند.
  • انتظارات درمان، اکثر روش های درمانی در بهترین حالت فقط تا حدودی موثر هستند.

پیلینگ و لایه برداری

بیمار می تواند از یک مجموعه لایه برداری های شیمیایی برای درمان ترک های ایجاد شده بر روی پوست استفاده کند. در این حالت از تری‌ کلرو استیک اسید (TCA) برای لایه برداری شیمیایی استفاده می شود که می تواند بهبود ظاهر ترک های پوست را در زمان استفاده با سطح تمرکز کافی (معمولاً 20%) و تحت نظارت یک متخصص پوست یا جراح زیبایی با تجربه برای بیمار به همراه داشته باشد.

به خاطر اینکه تری کلرو استیک اسید سطح نفوذ بیشتری در مقایسه با سایر لایه بردارها دارد، این اعتقاد وجود دارد که این ماده توانایی بیشتر برای تحریک تولید کولاژن و الاستین در لایه های عمیق آسیب دیده پوست داشته باشد.جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد لایه برداری و پیلینگ پوست صورت بر روی لینک کلیک کنید.

———————————————————————————————-

پیشگیری درمان ترکهای پوستی

متاسفانه، در این رابطه کار زیادی از دست ما بر نمی آید. به هر حال اجتناب از افزایش وزن به مقدار بیش از 25 تا 35 پوند و نیز تغییرات آهسته در وزن می تواند در جلوگیری از ترک شکم در بارداری موثر باشد و شانس ابتلای شما به ترک و خطوط پوست را کاهش می دهد.

در این رابطه هیچ شواهدی درباره تاثیرگذاری کرم ها، پمادها، و روغن هایی که ادعای پیش گیری از ترک های پوست دارند، وجود ندارد. علاوه بر این مرطوب نگه داشتن شکم در زمان بزرگ شدن آن به خاطر شرایطی مثل بارداری می تواند باعث کاهش احتمال ایجاد ترک های حاملگی بر روی پوست و نیز احساس خارش ناشی از آن شود.

———————————————————————————————-

درمان ترک های پوستی

اشکال داروئی و مقدار مصرف :

1- مقدار 20 تا 30 گرم ریشه بابا آدم را درد و لیوان آب دم کرده یا می جوشانند و صبح و ظهر و شب هر دفعه یک استکان با کمی قند تناول می کنند

2- علاوه بر خوردن باید از جوشانده یا دم کرده فوق روزی 2 یا 3 مرتبه در محل خارش بمالند.

مصرف داروئی : ضد خارش و کهیر ( آلرژی ) , ضد جرب یا
گال , ضد اگزما
نام دارو : بادرنجبوبه= فرنجمشک = ترنجان
اشکال داروئی و مقدار مصرف : دو استکان گیاه بادرنجبویه را در یک لیوان آب جوشانده پس از صاف کردن, آب آنرا بر پوست بیمار بمالند و روزی چند مرتبه تکرار نمایند.

مصرف
داروئی : ضد خارش و سوزش حاصل از گزش حشرات
نام دارو : آب لیمو
اشکال داروئی
و مقدار مصرف : مقداری آب لیمو در محل آهسته بمالند و گاهگاهی تکرار کنند.

مصرف داروئی : ضد خارش ( آلرژی ) , برای درمان سوختگی ها و پیشگیری از بروز تاول
نام دارو : پنبه
اشکال داروئی و مقدار مصرف : ضماد شکوفه و برگ پنبه را بر محل مورد نظر بمالند

مصرف داروئی : ضد خارش و ضد اگزما
(آلرژی)
نام دارو : حنا
اشکال داروئی و مقدار مصرف : شبانه روزی چند مرتبه مقداری پودر خشک حنا را بر محل بمالند

مصرف داروئی : ضد خارش , ضد کهیر
(ضد آلرژی) , ضد اگزما
نام دارو : خردل سیاه
اشکال داروئی و مقدار مصرف : یک قاشق چایخوری پودر خردل را در یک استکان سرکه حل نموده آهسته بر محل بمالند ولی زیاد ماساژ ندهند.

مصرف داروئی : رفع خارش بیماریهای پوستی , ضد آماس
پوست
نام دارو : زرد چوبه

اشکال داروئی و مقدار مصرف : یک قاشق غذاخوری پودر زرد چوبه را در کمی آب گرم حل نموده بصورت خمیر بر محل بمالند و با بر پارچه ای پهن.کرده در محل مورد نظر قرار دهند

مصرف داروئی : درمان کهیر و خارش های
پوستی ( آلرژی ) , ضد اگزما
نام دارو : عناب
اشکال داروئی و مقدار مصرف :
عناب خشک را کوبیده پودر آنرا به تنهائی و یا مخلوط با کمی عسل یا کمی سرکه در محل بمالند و روزی چند مرتبه تکرار کنند.

2- دو استکان عناب را در یک لیوان آب جوش مدتی در حدود 10 دقیقه می جوشانند تا نرم شود سپس آنرا فشار داده هسته و تفاله آنرا جدا نموده بقیه را صبح ناشتا تناول کنند و چند روز تکرار نمایند.

مصرف
داروئی : ضد کهیر و اگزما , ضد خارش و خشکی پوست
نام دارو : کتان = برزکتان =
اشکال داروئی و مقدار مصرف :مقداری روغن برزک را بر پوست مالیده روزی چند مرتبه تکرار کنند

مصرف داروئی :ضد خارش پوست ( آلرژی ) , ضد
اگزما
نام دارو : روغن کرچک
اشکال داروئی و مقدار مصرف : شبانه روزی چند مرتبه روغن کرچک را بر پوست آهسته بمالند.

مصرف داروئی: ضد خارش و لک
های پوستی
نام دارو : مورد= مورت
اشکال داروئی و مقدار مصرف : یک لیوان برگ مورد را در دو لیوان آب جوشانده صاف کرده آنرا شبانه روزی چند مرتبه بر پوست بمالند.

مصرف داروئی : ضد خارش پوست و آلرژی
نام دارو : انار
شیرین
اشکال داروئی و مقدار مصرف : شبانه روزی لا اقل یک انار یا یک لیوان آب انار تناول نمایند.

مصرف داروئی : ضد خارش پوست و ضد آلرژی
نام دارو:
آب غوره اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری آبغوره را شبانه روزی سه مرتبه بر پوست بمالند

14- مصرف داروئی: ضد خارش پوست , ضد آلرژی
نام دارو: سرکه =
اسید استیک اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری سرکه طبیعی را شبانه روزی سه مرتبه یا چهار مرتبه بر پوست بمالند

مصرف داروئی : ضد خارش پوست , ضد
خارش دستگاه تناسلی زنانه
نام دارو : روغن بادام تلخ
اشکال دارویی و مقدار مصرف : مقداری روغن بادام تلخ را روزی چند مرتبه بر پوست بمالند

– مصرف
داروئی : ض خارش پوست
نام دارو: خیار
اشکال داروئی و مقدار مصرف : ابتدا خیار را تمیز شسته پوست آنرا بگیرید سپس مابقی آنرا نرم کوبیده بصورت ضماد بر پوست بگذارند و تا تسکین خارش روزی چند مرتبه ادامه دهند.

مصرف داروئی : ضد
خارش پوست و دستگاه تناسلی , ضد آلرژی
نام دارو : آبلیمو ترش
اشکال داروئی و
مقدار مصرف :1- روزی چند مرتبه مقداری آبلیمو بر پوست و محل تناسلی بمالند 2- شبانه روزی یک یا دو لیوان شربت آبلیمو تناول کنند

مصرف داروئی : ضد خارش پوست
, ضد آلرژی و کهیر
نام دارو: موز
اشکال داروئی و مقدار مصرف : پوست موز را
جدا کرده و مغز آنرا کوبیده با مقداری سر که و آبلیمو مخلوط نموده شبانه روزی چند مرتبه بر پوست بمالند

مصرف داروئی : درمان خارش پوست همراه با ترشح =
اگزمای مرطوب , درمان خارش دستگاه تناسلی زن و مرد
نام دارو : با بونه
اشکال داروئی و مقدار مصرف :1- پودر بسیار نرم بابونه را بر پوست بمالند 2- یک لیوان بابونه را در دو لیوان آب جوشانیده صاف کرده آنرا روزی چند مرتبه بر پوست بمالند.

مصرف داروئی : ضد خارش پوست , ضد خارش دستگاه تناسلی زنان
نام
دارو : پونه= پودونه
اشکال داروئی و مقدار مصرف : یک لیوان پونه را در دولیوان آب جوشانیده بر موضع بمالند و تا بهبودی کامل ادامه دهند

مصرف داروئی :
ضد خارش پوست , ضد کهیر , ضد آلرژی
نام دارو: تره
اشکال داروئی و مقدار مصرف: مقداری تره را تمیز شسته بکوبند و آب آن یا له کرده آنرا بر پوست بمالند

مصرف داروئی : ضد خارش پوست
نام دارو : سیر
اشکال داروئی
و مقدار مصرف : مقداری سبر تازه را نرم کوبیده با کمی عسل مخلوط نموده بر پوست بمالند.

مصرف داروئی : ضد خارش پوست , ضد آلرژی , ضد کهیر
نام دارو :
شلغم اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری شلغم را در آب پخته و بر پوست بمالند

مصرف داروئی : ضد خارش پوست , ضد آلرژی , ضد کهیر , ضد
نام دارو : گشنیز
اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری گشنیز تازه را پس از شستن نرم کوبیده , با مقداری پودر نان خشک مخلوط نموده بر پوست بمالند و تابهبودی کامل تکرار نمایند.

مصرف داروئی : ضد خارش پوست , ضد کهیر و
آلرژی , ضد اگزما
نام دارو : مرزه
اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری مرزه را در آب پخته بصورت ضماد بر پوست محل قرار دهند.

مصرف داروئی : ضد خارش
پوست , ضد کهیر و آلرژی
نام دارو : هویج
اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری هویج را قبلا تمیز شسته سپس کوبیده خام و نرم آنرا بر پوست بمالند و تا بهبودی کامل روزی چند مرتبه تکرار نمایند.

مصرف داروئی : ضد خارش پوست , ضد اگزمای
خشک و مرطوب
نام دارو : لوبیا
اشکال داروئی و مقدار مصرف : دانه لوبیای خشک و خام را نرم کوبیده پودر آنرا بر پوست بمالند.

مصرف داروئی : ضد خارش
پوست
نام دارو : نخود
اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری نخود را در کمی آب طوری می پزند که پس از کوبیدن بصورت خمیر در می آید. از این فرآورده بر پوست محل خارش می مالند.

مصرف داروئی : ضد خارش , ضد اگزما , ضد تحریکات جلدی ,ضد
سوختگی
نام دارو : نشاسته  اشکال داروئی و مقدار مصرف : پودر بسیار نرم نشاسته خام را بر پوست بمالند و تکرا کنند.

مصرف داروئی: ضد خارش
نام
دارو : جو
اشکال داروئی و مقدار مصرف : مقداری آرد جو را در مقداری سرکه طوری می پزند که سر انجام بصورت خمیر در آید. از این فرآورده بر پوست می مالند.

مصرف داروئی : ضد خارش و حساسیت , ضد آلرژی , ضد آماس
نام دارو : شیرین
بیان اشکال داروئی و مقدار مصرف : 1- صبح و شب بالغین هر دفعه یک قاشق چایخوری از پودر آن تناول نمایند و اطفال نیم قاشق چایخوری. 2- و یا ممکن است بالغین از عصاره یا شربت آن صبح و ظهر و شب هر دفعه یک قاشق چایخوری و اطفال نیم قاشق چایخوری تناول نمایند. هشدار : مصرف شیرین بیان لینت مزاج می دهد.

 

 دلگرم

۰۹ تیر ۹۶ ، ۲۰:۴۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ایران ایرانیان

چندین روش عالی در باب تقویت مو


 

با رعایت این تکنیک های ساده می توانید گام های مؤثری در راستای تقویت مو های خود بردارید و دیگر نیازی نیست نگران موهایتان و مراقبت از آنها باشید. هر روز، موهایتان در معرض فاکتورهای متعددی قرار می گیرد که ریزش، تیره، کدر و نازک شدن آنها را رقم می زنند. از مهمترین این فاکتورها می توان به آلودگی هوا اشاره داشت، با این اوصاف شما می توانید با رعایت چند نکته ساده و پیش پا افتاده موهایی محکم، نرم و براق داشته باشید. کلینیک زیبایی دکتر قانعی شما را با بایدها و نبایدهای مبحث مراقبت از مو آشنا خواهیم کرد.

 

بایدهای مراقبت از مو

١. تغذیه شما باید سالم و مناسب باشد.

داشتن یک رژیم غذایی سالم از جمله مؤثرترین و در عین حال ساده ترین روش های مراقبت از مو به شمار می رود. موهای شما به مواد غذایی آکنده از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی نیاز دارید. بکوشید تا غذاهای چرب را از برنامه غذایی خود حذف کنید. بسیاری از افراد قلم به دست می گیرند و مقاله های مفصلی با موضوع تقویت مو می نویسند اما فراموش می کنند در مورد مواد حیاتی و لازم برای رشد مو سخن بگویند، موادی همچون آهن که به وفور در عدس، بادام زمینی، مرغ، میگو و ماهی قزل آلا یافت می شود، یا روی (زینک) که از دیگر مواد حیاتی و مهم برای مو به شمار می رود، ماهی سالمون، بادام درختی و بادام زمینی سرشار از روی می باشند. مواد غذایی حاوی مقادیر فراوان ویتامین A، همچون پنیر، اسفناج، هویج و تخم مرغ به ترشح چربی در پوست کمک می کنند و از این رو یک نرم کننده طبیعی برای موهایتان تلقی میشوند. کلسیم و ویتامین B12 مورد نیاز موهایتان را می توانید با خوردن محصولات لبنی و ماهی تأمین کنید. اگر می خواهید مانع از شکننده شدن موهایتان شوید، مواد غذایی حاوی بیوتین مانند لوبیا بخورید. از دیگر مواد ضروری برای حفظ سلامت پوست سر سلنیوم است که در آجیل یافت می شود. پس اگر می خواهید موهایی زیبا و سالم داشته باشید، دست به دامن مواد غذایی سالم و مفید شوید!
تغذیه شما باید سالم و مناسب باشد.

 

٢. موهای خود را باید چرب نگهدارید.

بهترین علاج برای ترمیم موهای آسیب دیده و کدر، چرب کردن مو با روغن نارگیل طبیعیست. روغن نارگیل به مثابه یک نرم کننده طبیعیست. توصیه می شود حداقل دو بار در هفته موهای خود را به روغن نارگیل گرم آغشته کنید. روغن نارگیل مواد غذایی را از ریشه موهایتان گرفته و در ساقه مو پخش می کند و اجازه نمی دهد موهایتان خشک و کدر شود.
موهای خود را باید چرب نگهدارید.

 

٣. درمان های خانگی

می توانید با استفاده از مواد طبیعی موجود در میوه ها و سایر مواد غذایی برای موهایتان یک ماسک خوب و مقوی درست کنید. روش ساخت چنین ماسک هایی بسیار ساده است و در عرض چند دقیقه موهای شما ضخیم تر، نرم تر و محکم تر خواهد شد. می توانید با میوه هایی همچون آووکادو یک ماسک آبرسان طبیعی بسازید. ژل درون برگ های آلوئه ورا و سایر مشتقات این گیاه و یا آب هویج را موهایتان بزنید تا محکم و براق شوند.

 

۴. باید موهایتان را اصلاح کنید.

تمامی تلاش هایتان برای بهتر شدن رشد موهایتان بی نتیجه مانده و این موضوع شما را کلافه کرده است؟ بسیاری از مردم این نکته بسیار ساده را نادیده می گیرند که برای بلندتر شدن مو باید هر ٢ یا ٣ هفته یک بار نوک موهایتان را بزنید. اگر می خواهید از شر مو خوره و شکسته شدن موهایتان رهایی یابید، چند سانتی متر انتهایی موهایتان را کوتاه کنید. با این کار می توانید فارغ از مشکلاتی همچون مو خوره، ریزش و شکنندگی مو، به موهای خود رسیده و رشد آنها را تقویت کنید.
 باید موهایتان را اصلاح کنید.

 

۵. باید در انتخاب شامپوی خود دقت کنید.

برای تقویت و استحکام مو انتخاب یک شامپوی مناسب بسیار حائز اهمیت است. شامپو مو و پوست سر شما را تمیز کرده، مقدار چربی آن را تنظیم می کند و شوره های سرتان را از بین می برد. اما زمانی که پای انتخاب شامپوی مناسب برای موی فرد در میان است، گزینه های بسیاری پیش رویتان خواهد بود. شامپو ها ممکن است خشکی و شکنندگی موهایتان یا بروز آلرژی را سبب شوند، یعنی درست برخلاف آنچه از آنها انتظار می رود. شامپویی برای خود برگزینید که مواد مغذی موردنیاز موهایتان را تأمین کند و آنها را تا شستشوی بعدی براق نگه می دارد. به هیچ وجه از شامپوهای حاوی لائوریل یا سولفات لائوریل استفاده نکنید.

باید در انتخاب شامپوی خود دقت کنید.

 

۶. باید موهایتان را به صورت کاملاً طبیعی خشک کنید.

اگر موهای خود را با سشوار خشک کنید، آنها را در معرض حرارت بسیار شدید قرار می دهید و باعث می شوید موها نرمی و استحکام خود را از دست بدهند. پس از شستشوی موهایتان یک حوله نرم بردارید و به آرامی موهایتان را بمالید تا با یک روند تدریجی و ثابت خشک شوند. اگر در حین خشک کردن موهایتان بیش از حد به آنها فشار وارد کنید، خشک و شکننده می شوند. با حوله آنها را تا حدی خشک کنید که اندکی مرطوب بماند سپس آنها را به همان حال رها کنید تا خودشان خشک شوند.
در اینجا، کارهایی که باید انجام دهید تا موهایتان محکم و قوی شود، به اتمام می رسد. حال نوبت به کارهایی می رسد که نباید انجام دهید.

 

نبایدهای مبحث تقویت مو

٧. نباید هر روز موهایتان را بشویید.

در مطالعات صورت گرفته برای تقویت مو مهم ترین نکته ای که متخصصین همواره گوشزد می کنند، شستن هر چند روز یک بار موهاست. با این کار می توانید بر مشکل چرب شدن و شوره زدن سرتان فائق آیید. در حین شستشو مو به آسانی می شکند بنابراین بهتر است زیاد مویتان را نشویید.

 

٨. نباید از مواد شیمیایی استفاده کنید.

با به کارگیری رنگ مو و نرم کننده های شیمیایی ظاهری زیبا و چشم نواز برای موهای خود به ارمغان آورید غافل از آن که آسیب هایی شدید و عمیقی به آنها وارد کرده اید. رنگ مو حاوی آمونیوم است؛ یک ماده شیمیایی مضر برای موهای شما. این روزها شرکت های آرایشی بهداشتی ادعا دارند رنگ موهایی فاقد آمونیوم تولید کرده اند اما تردیدی نیست که حتی این رنگ موها هم حاوی مواد شیمیایی آسیب رسان به موهایتان می باشند. استفاده از نرم کننده های شیمیایی حاصلی جز خشکی و شکنندگی مو و خشک شدن پوست سر نخواهد داشت.

 

٩. نباید از حرارت استفاده کنید.

به هیچ وجه با حرارت موهایتان را صاف یا فر نکنید. گرچه استفاده گاه و بیگاه از دستگاه های صاف یا فر کننده مو بلامانع است اما اگر زیاد از آنها استفاده کنید، آسیب های بسیاری به موهای خود وارد می کنید. برخی از خانم ها هر روز از این دستگاه ها استفاده می کنند و گله مندند که موهایی خشک، کدر و زبر دارند! اگر برای خشک کردن موهای خود همیشه از سشوار استفاده کنید، به موهایتان لطمه می رسانید.

 

١٠. برای حالت دادن و آرایش موهایتان، نباید آنها را بیش از حد تحت فشار قرار دهید.

حالت دادن و آرایش کردن مو یکی از روش های رایج برای به رخ کشیدن زیبایی مو به شمار می رود، اما نباید موهایتان را خیلی سفت ببندید یا تحت فشار قرار دهید، چرا که با این کار ریشه موهایتان ضعیف می شود و این امر به نوبه خود شکنندگی و ریزش مو را در پی خواهد داشت.

 

١١. نباید لوازمی که با موی شما در تماسند، کثیف و آلوده باشند.

باید هر چند وقت یکبار شانه و برس خود را تمیز کرده و مو و گرد و خاک را از رویشان پاک کنید. بسیاری از متخصصین مو توصیه می کنند از شانه های دندانه درشت استفاده کنید تا به عارضه ریزش مو دچار نشوید.

 

١٢. نباید موهایتان را زمانی که خیس است، حالت دهید و آرایش کنید.

پیش از حالت دادن و آرایش کردن موهایتان اجازه دهید تا موهایتان خشک شود. موی خیس بسیار آسیب پذیر است و به آسانی می شکند و می ریزد.
مراقبت از مو را می توانید از خانه خود شروع کنید و نیازی نیست برای داشتن موهایی سالم و ضخیم کلی هزینه کرده و به سالن های پوست و مو مراجعه نمایید. این تکنیک های ساده را آویزه گوشتان کنید تا موهایی زیبا و سالم داشته باشید.

۰۹ تیر ۹۶ ، ۲۰:۴۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ایران ایرانیان